Zamieszczone przez Ajs
Octavia 1.4 TSI czy dieselek, co kupić??
Zwiń
X
-
Nie sprawdzałem jak to dokładnie jest pod kątem wymiarów co do centymetra, ważniejsze jest subiektywne wrażenie a to mówi, że w Golfie jakoś tak nie za luźno... No i bagażnik, znów wpakuję się w głęboki wózek, czego bagażnik Golfa na pewno nie ogarnie
Wiem, jest jeszcze Variant, ale jak słowo daję, nie mogę patrzeć na to paskudztwo... :diabelski_usmiech
Za to Focus ma głośne silniki i pięciobiegową skrzynię, jechanie 140-150 na obrotach rzędu 4.5k obrotów potrafi dać popalić. Chyba, że odwlekę sprawę do przyszłego roku, kiedy wchodzi nowa "foka", z tego co słyszałem też ma mieć nowe, "downsizingowe" silniki ze skrzynią 6. A i wyciszenie się pewnie poprawi.
Dzięki na namiary na fordowego dealera i sorry za offtop
Komentarz
-
-
Auto składa się także z bagaznika więc oceniać trzeba konstrukcje całościowo.
Na tej samej zasadzie mona by powiedzieć że Octa to to samo co Superb tylk trochę krótsza ...
i nie mówcie że Superb ma inna płytę podłogową bo to ja wiem tylko dlaczego np, skupiac się na tym jednym wspólnym lub nie elemencie auta a nie na innym.
Dla mnie GV, Jetta nie są tak przestrzenne jak Octa w środku niemniej to tylko odczucia. Ale już jazda tymi autami to zupełnie coś innego co dowodzi że to co na podwoziu jest równie ważne jeżeli nie nawet bardziej.
Komentarz
-
-
Ajs : : Za bardzo nie bede rozwijał myśli ale 2 sprawy :
1. To jest moje odczucie a to jest rzecz względna. Podczas jazdy Jetta czuje się jak w aucie klasy kompaktowej co jest oczywiście zrozumiałe bo tak jest ale w przypadku Octavii wydaje się że jedzie się autem większym , cięższym, inaczej wyważonym i inaczej trzymający się drogi. Zauważ że nie napisałem że lepszy jest komfort czy wyciszenie. Tutaj akurat dałbym znak = pomiędzy tymi autami
2. Dodatkowo Jetta jest w pewnych warunkach nadsterowna a zjawisko to nie wystepuje w O2.Takie samo zjawisko wystepuje w sedanach ktore maja takie same nadwozia jak ich krotsze wersje np. Clio - Thalia. Tyle ze w przykladowej Thalii jest do duzo bardziej dostrzegalne.
Komentarz
-
Komentarz